Back laying down

Anti-stress en Relaxerende massage

Door diverse technieken (effleurage, kneden, fricities enz) wordt zowel de huid als he spierweefsel bewerkt want een relaxerend en antistress gevoel heeft.

Psychozoenmassage

Deze massagetechniek combineert de reflexzones, drukpunten en energiebanen en wordt toegepast bij psychische en emotionele klachten zoals: faalangst, depressie, burn-out, slapeloosheid en stoppen met roken.

Psychozoenmassage afbeelding
stoelmassage afbeelding

Stoelmassage

Stoelmassage is de polyvalente massagevorm van het moment. Een korte, intensieve stoelmassage doet wonderen, zeker voor mensen die dag in dag uit achter de computer zitten.

‘Tussen de bedrijven door’

Mensen klagen vaak dat ze nauwelijks nog een gaatje vrij hebben in hun agenda Zo kunnen wij langs komen om stoelmassage te geven bij de mensen thuis of bij Uw bedrijf.
Dit  massageconcept werd in de jaren ’80 geïntroduceerd door de Amerikaan David Palmer. De stoelmassage is gebaseerd op de Japanse shiatsu massage
U neemt plaats op een ergonomische stoel die het lichaam goed ondersteunt, zodat men optimaal kan ontspannen. De kleren blijven aan waardoor het nog gemakkelijker is om deze massage ‘tussen de bedrijven door te geven.

Er zijn veel goede redenen om een stoelmassagesessie te volgen. Hoewel een stoelmassage maar tussen de 15 en 20 minuten duurt, is de uitwerking zeer diepgaand. Met behulp van de drukpunt massagetechnieken wordt de opgebouwde spanning in de nek, schouders, rug, armen en hoofd los gemasseerd. Stoelmassage stimuleert de bloedcirculatie, waardoor de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof wordt bevorderd, terwijl tegelijkertijd de afvalstoffen in het lichaam beter worden afgevoerd. Ook het immuunsysteem krijgt een boost. Een korte stoelmassage ontspant en geeft nieuwe energie. Behalve dat stoelmassage problemen door stress kan verzachten, heeft het ook een preventieve werking.

Hotstone massage (met warme lavastenen)

Wat is Hotstone Massage?

De mix van massage, warmte en aroma’s zorgt voor een zalig gevoel van ontspanning. Bovendien beweert men dat de massage veel effectiever inwerkt op fysieke en psychologische problemen als die gepaard gaat met warmte.

Al eeuwenlang worden stenen gebruikt voor rituelen en genezing. Bij HSM worden basaltstenen gebruikt. Dit is gestolde lava. De stenen hebben eeuwenlang in rivierbeddingen gelegen, waardoor ze mooie ronde vormen hebben gekregen. Ze kunnen warmte en kou opnemen en afgeven. Ze hebben een magnetisch veld, kunnen energie absorberen en teruggeven. Het hoge ijzergehalte zorgt ervoor dat de warmte goed wordt vastgehouden en langzaam wordt afgegeven. Behalve ijzer bevatten de stenen ook magnesium en mineralen. Een HSM draagt bij tot het zelfherstel van het lichaam, stimuleert de organen en bloedsomloop en draagt bij tot ontgifting en balans. De meeste mensen ervaren een diepe rust, slapen beter en hebben een paar dagen erna nog effect van deze massage. Door het geven van spanning en ontspanning word je bewuster van je eigen lichaam. En natuurlijk is deze massage zeer geschikt om te genieten van een weldadige ontspanning!

Hoe ga ik te werk ?

De basaltstenen* worden opgewarmd in een heater (verwarmd waterbad) tot een temperatuur van om en bij 45°C. Eerst worden er grote “leg”stenen op de meridianen gelegd (op de rug en benen),op die manier went je lichaam aan de warmte en stroomt de energie via de meridianen het lichaam binnen. De warmte zorgt voor een aangename ontspanning. Daarna wordt je zachtjes gemasseerd met warme etherische olie (olie op natuurlijke basis). Op die manier zullen de stenen gemakkelijk over je lichaam glijden tijdens de massage. Er wordt voortdurend afgewisseld tussen masseren met en zonder stenen. Ofwel gebruik ik mijn handen in combinatie met warme, etherische oliën ofwel gebruik ik de stenen zelf waarmee ik langzaam lange en cirkelvormige bewegingen maak.

*basaltstenen zijn brokken lava die in de rivier door de jaren heen gladgepolijst zijn, deze gladde lavastenen bevatten de vier elementen: WATER,LUCHT,AARDE EN VUUR. dankzij hun hoog gehalte aan ijzer houden deze stenen de warmte lang vast.

Deze massage is in de eerste plaats ontspannend ,maar kan ook therapeutisch, holistisch(lichaam en geest worden als 1 geheel behandeld)

Een hotstone massage is aangewezen bij onderstaande ongemakken

 • Spierpijn: rug, nek, schouder enz.
 • Gewrichtspijn Zenuwpijn
 • Slechte doorbloeding
 • Vermoeidheid
 • Gevoel van verwardheid
 • Stress

Een hotstone massage speelt in op deze kwaaltjes doordat het

 • Blokkades in spierweefsel oplost
 • Een ontgiftende werking heeft
 • Afvalstoffen afvoert
 • De orgaanfuncties stimuleert
 • Bloed- en lymfestromen stimuleert
 • Het lichaam in balans brengt
 • Dieper liggende spieren bereikt
Hot stone massage afbeelding

Gebruik onderstaand formulier voor vrijblijvende info

Geef eens een cadeaubon aan uw partner, vrienden of kennissen voor een pedicure, voetreflexologie of massage.

Ze zullen er zo van genieten.

Onze gegevens

holistisch therapeutisch huis corpus Nostra

Torhoutsesteenweg 173 bus 0302
8400 Oostende
Tel. 059 46 46 10

Wij zijn zeer gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en de wagen.

vanaf station Oostende: bus 5, 51, 52 en 53 en afstappen aan de halte: mac Leodplein; vandaar is het nog 50 meter tot aan Corpus Nostra.

Corpus Nostra

holistisch therapeutisch centrum corpus Nostra
Torhoutsesteenweg 173 bus 0302
8400 Oostende
Tel. 059 46 46 10

Pin It on Pinterest